درباره ما

http://s2.picofile.com/file/7891972254/siSTgu_265.jpg

با سلام
هدف از ایجاد این وبلاگ این بود که موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی را در فضای مجازی در حد وتوان خودم شیوه اش را با وبلاگ تخصصی سبک زندگی ایرانی اسلامی رواج دهم وبتوانم به سخنان رهبرم که مورد تاکیدشان سبک زندگی اسلامی ایرانی بودوایشان فرمودند:با پیشرفت در سبک زندگی،اهداف تمدن اسلامی محقق می شود .
من هم با ایجاد این وبلاگ در تحقق ساختن سخن زیبای رهبرم تلاش می کنم وگامی مثبت در این جهت برمی دارم.
پس با من همراه باشید
((ثبت شده در سایت ساماندهی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ایران))
دوستدارتان حسین رضایی-متولد 24خرداد 1373-اصفهان

لوگوونظرسنجی وبلاگ

New Page 2

بنر جشنواره

لوگوی کنگره ودیگر امکانات

برخي از ابداعات انسان، تنها در چند دهه، شيوه زندگي انسان‌هاي سراسر جهان را تغيير دادند. امروز كمتر كسي مي‌تواند تصور كند بدون هواپيما، گوشي همراه، اينترنت و ...... زندگي به چه شكل خواهد بود!


فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

ابداعات پديده‌هاي جالبي هستند. گاهي در عرض چند دهه، يك ابداع تازه مي‌تواند صنعتي را دگرگون كند يا سبك زندگي مردم را به كلي تغيير دهد. براي نمونه، خودرو، تنها در چند دهه سيستم حمل و نقل و جابه‌جايي مردم را دگرگون ساخت.

به گفته اريك شاتسبرگ،‌ استاد تاريخ علم در دانشگاه ويسكانسين، اين تحول خيلي هم غيرمعمول نيست. وي مي‌گويد:‌ “فناوري‌ها دنياي ما را تغيير مي‌دهند، اما اين تغييرات فقط در نتيجه انتخاب‌هاي انساني كه در درجه اول براي ساخت آن‌ها و بعد براي گسترش آن در سراسر جهان صورت مي‌گيرد، ‌اتفاق مي‌افتند”‌.

در طي قرن گذشته،‌ فناوري‌هاي تازه‌اي پا به عرصه وجود گذاشتند كه كسي كه در دوران تلگراف زندگي مي‌كرد،‌ به سختي مي‌توانست حتي آن‌ها را تصور كند. ديسكاوري به 10 فناوري جديد پرداخته كه زندگي ما را به كلي تغيير داده‌اند و حتي روي فرهنگ زندگي ما هم تاثير گذاشته‌اند.

 

هواپيما

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

در زمان جنگ جهاني اول،‌ براي اولين بار از هواپيماها در صحنه جنگ استفاده شد. سپس در دهه 1930 / 1310 از آن‌ها براي جابه‌جايي‌هاي پستي و تعداد محدودي از مسافران استفاده شد. هواپيماهاي جت در اواخر جنگ جهاني دوم پديدار شدند و در سال 1952 / 1331، ارائه سرويس به مسافران آغاز شد. بدين ترتيب، براي اولين بار، مردم توانستند سفر كردن تنها در يك روز را تجربه كنند. سفرهاي هوايي باعث شد كه مناطق دوردست، به مناطق توريستي بدل شوند و سفر از قاره‌اي به قاره ديگر، تنها در طول يك شب،‌ ممكن شود.

 

سلاح‌هاي هسته‌‌اي

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

معمولا وقتي صحبت از فناوري‌هايي به ميان مي‌آيد كه تغييرات بزرگي ايجاد كرده‌اند،‌ بحث‌هاي اقتصادي و تجاري مطرح مي‌شوند، اما از آن‌جا كه نيروي هسته‌‌اي نتوانست بازار منابع انرژي ديگر را واقعا كساد كند، اين سوال به وجود مي‌آيد كه آيا سلاح‌هاي هسته‌اي نحوه جنگ بين كشورها را تغيير دادند يا نه؟ البته اين كه وجود بمب‌هاي اتمي، تعارض‌هاي موجود در جنگ سرد را پيچيده‌تر ساخت، يك واقعيت روشن است. براي برخي از كشورها، داشتن بمب اتم همراه با منفعت بود، ‌اما روي كشورهايي كه آسيب ديدند، تاثيري گذاشت كه هرگز محو نشد.

 

اي.كي- 47

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

اي.كي- 47، مخفف اوتوما كلاشينكف مدل سال 1947 است. اين سلاح با طراحي ساده و نيرومند خود، شيوه جنگ‌ها را تغيير داد. حتي يك كودك سرباز هم مي‌توانست از آن استفاده كند. طراحي اين سلاح در آن زمان، باعث مي‌شد كه توليدش ساده و ارزان‌قيمت باشد. ناگهان، حتي ارتش‌هايي كه پول چنداني نداشتند،‌ توانستند به اندازه قدرت‌هاي بزرگ و ثروتمند، و با همان كيفيت،‌ سلاح داشته باشند. به دنبال اين روند، گروه‌هاي تروريستي و بزهكار هم مسلح شدند. در سال 2007 / 1386 بانك جهاني تخمين زد كه تنها در آفريقا، در خريد و فروش سلاح آن هم با كم‌ترين قيمت (حدود 267 دلار به طور ميانگين)، 75 ميليون قبضه اسلحه در گردش است.

 

آنتي‌بيوتيك‌ها و واكسن‌ها

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

با اين كه توليد واكسن‌ها و آنتي‌بيوتيك‌ها در قرن 19 آغاز شد،‌ اما تا رسيدن به مرحله توليد انبوه، هنوز ده‌ها سال وقت لازم بود. با ورود آن‌ها به بازار، برخي بيماري‌ها كه قبلا كشنده بودند، درمان و حتي ريشه‌كن شدند. براي مثال، مرض آبله كه در گذشته يك‌سوم مبتلايان را مي‌كشت، آخرين بار در سال 1977 / 135 گزارش شد و يا بيماري فلج اطفال كه باعث معلوليت افراد زيادي مي‌شد، امروزه در بسياري از كشورهاي جهان ريشه‌كن شده است.

 

مدارهاي يكپارچه

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

نيمه‌رساناها تقريبا از دهه 1860 / 1240 شناخته‌شده بودند. اما در دهه 1940 / 1320 بود كه بشر به درك مورد نياز از فيزيك كوانتوم رسيد و آزمودن جدي مدارهاي يكپارچه را آغاز كرد. از وقتي كه به آن‌ها دست يافته‌ايم،‌ روز به روز كوچك‌تر، سريع‌تر و ارزان‌تر شده‌اند، روندي كه امروزه همچنان هم ادامه دارد. مدارهاي يكپارچه از طريق رايانه‌ها، ام.پي.تري.پليرها و بسياري امكانات رسانه‌اي ديگر، زندگي امروزي ما را متحول ساخته‌‌اند. فقط كافي است نگاهي به اطراف خود بياندازيد تا ردپاي آن‌ها را همه جا ببينيد.

 

رايانه شخصي

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

اولين رايانه‌هاي شخصي در دهه 1970 / 1350 و اوائل دهه 1980 / 1360 ساخته شدند، كه البته در مقايسه با رايانه‌هاي امروزي،‌ قادر به انجام كار زيادي نبودند. بسياري از آن‌ها، از جمله اولين اپل در سال 1976 / 1355، ‌به صورت كيت فروخته شدند. در 1977 / 1356، حدود 48 هزار دستگاه رايانه شخصي فروخته شد و تا دهه 1980 / 1360، اين رقم به ميليون‌ها رسيد. مي‌توانيد آن‌ها را با رايانه‌هاي امروزي مقايسه كنيد:‌ تنها 64 كيلوبايت حافظه! سازندگان رايانه‌ها، كوشيدند كيفيت و البته كميت را بالا ببرند . تا سال 2001 / 1380، 125 ميليون دستگاه رايانه به فروش رسيد و تا 2010 / 1389 اين رقم به 350 ميليون رسيد!

 

اينترنت

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

شروع داستان اينترنت، با ايجاد روشي براي برقراري ارتباط بين دانشمندان و مهندسين از طريق رايانه‌هايشان آغاز شد، اما تنها در چند سال به پديده‌اي جهاني بدل شد. امروزه تصور زندگي بدون اينترنت دشوار است. اينترنت روش ما در خريد، سفر، آموزش و برقراري ارتباط با ديگران را تغيير داده است. اينترنت موقعيت فروشندگان، آژانس‌هاي مسافرتي، آژانس‌هاي جديد و حتي ضبط آثار هنري را هم تغيير داد.

 

گوشي‌هاي همراه

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

وسيله‌اي كه در ابتدا در دهه 1980 / 1360 يك اسباب‌بازي در دست افراد ثروتمند و معروف بود،‌ در اوايل دهه 2000 / 1380 به كشورهاي در حال توسعه هم رسيد. شبكه‌هاي تلفن همراه با حذف نياز به ساختن زيرساخت‌هاي لازم براي خطوط زميني، هزينه ارتباطات را بسيار كاهش دادند. در اروپا، شركت‌هاي خدمات تلفن همراه، سرويسي به نام "هر جا مي‌رويد پرداخت كنيد" و نيز برنامه‌هاي ارزان‌قيمت ارائه كردند. امروزه شبكه‌هاي نسل 3 و 4 مي‌توانند ترافيك اطلاعات بيشتري را پوشش دهند و گوشي‌هاي همراه مي‌توانند در حد رايانه‌هاي ابتدايي، بسياري از نيازهاي كاربران را پاسخگو باشند.

 

كانتينرهاي باري

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

در دهه 1950 / 1330، كيت ترانتلينگر طراحي كانتينرهاي باري را بهبود بخشيد و بلند كردن آن‌ها با جرثقيل و باركش‌ها را ساده‌تر و البته ارزان‌تر ساخت. اين طراحي جديد هزينه‌هاي بارگيري و تخليه بار را كم‌تر كرد كه امروزه هم از همان استفاده مي‌شود. در واقع ساير ابداعات، گسترش خود را مديون اين ابداع هستند.

 

رسانه‌هاي ديجيتال

فناوري‌هايي كه سبك زندگي بشر را عوض كرد

آيا فيلم‌هاي نگاتيوي را كه براي عكاسي مورد استفاده قرار مي‌گرفتند به ياد داريد؟ كتاب‌هاي كاغذي را چه‌طور؟ آن‌ها همان‌طور كه تلگراف از دور خارج شد،‌ براي برخي از مردم، كم‌كم حذف شده‌‌اند. در حال حاضر، بسياري از مردم ديگر از دوربين‌هاي ديجيتال استفاده مي‌كنند. حتي با كتاب‌هاي الكترونيك، كتاب‌هاي كاغذي هم ممكن است كم‌كم ناپديد شوند.

 

 

 

بخش دانش و زندگي تبيان


منبع: khabaronline



مربوط به موضوع : علم و فناوري وسبك زندگي
دسته ها : علم و فناوري وسبك زندگي | ارسال شده در | (0) نظر

تمامی حقوق مادی ومعنوی این وبلاگ برای پایگاه تخصصی سبک زندگی اسلامی- ایرانی محفوظ است

طراحی شده توسط :سایت ثامن تم

ویرایش شده توسط :حسین رضایی

صفحه بعدي صفحه قبلي

X